Rólunk


 

Szervezetünk 2007 évi megalakulása óta elkötelezte magát a kullancsok kutatása terén, ennek érdekében a megfelelő szaktekintélyekkel együttműködve azon ténykedünk, hogy Ön és Családja biztonságba járhasson, például a telken, az udvaron és akár a sportpályán, de még a parkban, tanösvényen és természetben túrázás közben is.

Kora tavasztól késő őszig, de enyhe tél esetén még télen is, kérünk mindenkit, hogy alaposan vizsgálja át magát és a ruházatát, gyermekét, családtagjait és azok ruházatát is, mert a kullancsok már mindenhol ott lehetnek.

Megelőzéssel kerülje el a kullancscsípést! Hamarosan használhatja a szakembereink által kifejlesztett kullancsgomba – ”Tick-Nix” védelmét.

 

Szervezetünk célja a további kullancskutatás, hiszen azok is változnak, így követni kell életüket a védelmünk érdekében.

Terveink között szerepel a szúnyoggyérítő szer létrehozása is, hiszen a kullancsokkal párhuzamosan a szúnyogok is ugyanúgy fenyegetik az emberek és az állatok életét.

 

Szervezet tagjai között már sok éves tapasztalatok bírnak természet, környezet-, állat-, és árvízvédelem terén.

Az évek során számtalanszor kivonultunk önkénteseinkkel és mindent elkövettünk annak érdekében, hogy egy-egy területet pl.: parlagfű és szemétszedéssel mentesíthessük, így megtisztítva környezetünket.

Vagy éppen állatokat mentettünk, a kegyetlen gazdik markaiból.

és

volt, amikor zsákot töltöttünk, mert a víz volt az úr!

 

Sajnos rájöttünk arra, ameddig az óvodák, általános iskolák nem hívják fel a figyelmet napi szinten a környezetszennyezés veszélyeire, addig nincs remény, mivel a környezetvédelmét és szeretetét már az alapfokú oktatás tudatosítani kell, például:

-ne szennyezd a környezeted, mert nem csak csúnya, de fertőzéseket is okoz, hiszen minden szennyezés a vízbe kerül, ami viszont életünk létfontosságú eleme

-attól, hogy a lenyírt füvet vagy levágott faágat kidobod otthonodtól távol vagy eltüzeled, attól is ugyanúgy szennyezed a környezeted

-természet nem tudja a háztartási és más veszélyes hulladékot abban az ütemben befogadni, amilyen tempóban az illegális szemét lerakóhelyeken leteszik  

-ha eldobsz egy üveget vagy egy vágó/szúró tárgyat a természetben, abba beleléphet egy vadállat, aki nem tud elmenni az orvoshoz, így egy eldobott tárgy több állat elpusztulásához is vezethet

-figyelj oda kedvencedre vagy éppen haszonállataidra

-telepítsd a fát a hegyen, ha már kivágtad, mert az esővizet nem köti le a favágó láncfűrésze, miközben kilométerekkel távolabb áradásokat okoz a hegyekből lezúduló víz

-vagy éppen tisztán tartsd a vízelvezető árkokat, mivel a vizet el kell vezetni

 

Szóval egy-egy figyelem felhívás már kevés, csak a tanítással lehet csökkenteni a szennyezéseket vagy az állatkínzásokat. Ennek érdekében szeretnénk a közeljövőben több olyan brossurával és tájékoztató kiadvánnyal segíteni az óvodák és iskolák munkáját. Bízunk benne, hogy így hatékonyabban tudjuk megóvni közeli és távoli környezetünket a szennyezésektől.

 

Kérjük, hogy támogassa célkitűzéseinket. Köszönjük

 

Védje családját a fertőzött kullancsoktól!

Fő támogatóink

Kiemelt híreink

2019.08.07.

Magyar áttörés a Lyme-kór elleni harcban

A Lyme-kór a jelenlegi diagnosztikai módszerekkel az egyik legnehezebben észrevehető betegségek közé tartozik, méghozzá azért, mert nem a kórokozót magát vizsgálják a diagnosztizálás közben, hanem a szervezet a baktériumokra adott immunválaszát.


2017.02.10.

Puszpángmoly - Buxus moly

A puszpángmoly elleni szer kutatás.


2017.02.01.

Kullancsgomba - "Tick-Nix"

A gyártás elindulása 2018 (érdeklődjön, a kullancsgomba.hu oldalon)