A földet elpusztíthatod, de meg is mentheted, rajtad áll mit választasz!

Kézmosás fontossága

Ne becsülje alá a kézmosás fontosságát! Mikor mossunk kezet? Hogyan mossunk kezet higiénikusan? Figyeljen a gyerekek kezére! Mit TEGYÜNK kézmosás közben? Mit NE TEGYÜNK kézmosás közben?

Természetvédelem

Veszélyeztetni könnyű, a gyógyítás már nehezebb vagy lehetetlen, ezt kellene megérteni!

Környezetvédelem

Ameddig egy flakon, csikk, nylon zacskó stb., stb., nem a szemetesben landol, hanem mellé dobjuk vagy az úton az autóból kidobjuk, esetleg illegális szemétlerakó helyre tesszük, addig nem lesz tisztaság környezetünkben.

Állatvédelem

Szervezetünk a felelős állattartásra is szeretné a figyelmet felhívni. Kérjük gondolja át többször, hogy biztos legyen abban, igen háziállattal akar élni 8-15 évet. Az állatoknak sem elég a napi 5-25 perces foglalkozás, őket is orvoshoz kell vinni, ha megbetegednek vagy megsérülnek, róluk is folyamatosan gondoskodni kell. Ne feledkezzen meg arról a tényről, hogy az állattartásnak vannak anyagi vonzatai is (vizsgálatok, műtétek, gyógyszeres kezelések, stb.) . NEM szeretnénk senkit sem lebeszélni, csak, hogy igenis jól gondolja át mindenki azt a felelős döntést, hogy befogad a mindennapjaiba egy állatkát. Ha megváltozik az élete, vagy ha már nem kellene, attól még az addig kedvenc ott van. Foglalkozni kell vele, nem lehet kitenni, mert az már bűncselekmény és állatkínzásnak számít!

A megfelelő ruházat ellenére is mindig át kell vizsgálni magunkat és persze a ruházatunkat!

Kirándulás alkalmával NEM szabad megfeledkezni arról, hogy bármennyire is szeretnénk lezserül, kényelmesebb ruházatban közlekedni (póló, rövidnadrág, szandál stb.), ami ilyenkor mindenki számára természetes, de mára már sokkal nagyobb veszélynek vagyunk kitéve a kullancsok által terjesztett fertőzéseknek, így a javasolt ruházat a kalap/sapka, hosszú nadrág és ing, kabát, hosszú zokni, zárt bakancs, de ennek ellenére sem óvhat meg minket teljes biztonsággal! Magyarország területén 10-ből 9 kullancs fertőzött!

Egész Magyarország kullancsok által fertőzött terület!

A kullancsok elleni védekezés és az általuk terjesztett betegségek elkerülésének egyik fő pillére, hogy saját érdekében minden nap vizsgálja át az EGÉSZ testét! Akkor is ellenőrizze magát, ha nem járt parkban, mezőn/réten, esetleg erdőben, vagy annak szélén, hiszen ma már elég kimenni a kiskertbe. Ügyeljen gyermekére, ellenőrizze naponta többször is, hiszen a kullancsok már ott vannak az óvoda-vagy iskolaudvarban! Különösen a hajlatokat és a lágy részeket ellenőrizze (könyök-váll és a térd-ágyék közötti részt), valamint a fejet. (lásd:ábra)

Védje családját a fertőzött kullancsoktól!

Fő támogatóink

Kiemelt híreink

2019.08.07.

Magyar áttörés a Lyme-kór elleni harcban

A Lyme-kór a jelenlegi diagnosztikai módszerekkel az egyik legnehezebben észrevehető betegségek közé tartozik, méghozzá azért, mert nem a kórokozót magát vizsgálják a diagnosztizálás közben, hanem a szervezet a baktériumokra adott immunválaszát.


2017.02.10.

Puszpángmoly - Buxus moly

A puszpángmoly elleni szer kutatás.


2017.02.01.

Kullancsgomba - "Tick-Nix"

A gyártás elindulása 2018 (érdeklődjön, a kullancsgomba.hu oldalon)